Смяташ, че не си творческа натура? Помисли си пак!

Всички сме виждали красивите фигури, направени от тел и хартия. Малки ефирни ангели или цветя, които можеш да закачиш на прозореца, за да улавят светлината, или пък да направиш малка стойка за тях и да ги държиш на бюрото си. Оказа се, че са доста лесни за направа. Разбира се, имат си своите трикове, с които ни запозна Дани, но след като ги усвоихме се отдадохме на приказки и творчество с участниците в курса.


Първоначално бяхме решили да правим малки бели ангелчета, но след това решихме да си направим нещо като арт-терапия – пуснахме музика и извадихме цветните хартии. Има ли нещо по-добро, което можем да правим в дъжда, за да подобрим настроението си? Малко след като взехме това решение изгря слънце, тъй че явно е било добро! Но по-важното е, че само след минути в стаята вече не бяхме непознати – цареше вдъхновяваща атмосфера, в която открихме, че стига да се отпуснем, всички имаме невероятни идеи. Чувствахме се като истински творци.

Разговорът се въртеше около това, че много хора се страхуват да освободят творческия си потенциал или пък са свикнали с клишето за призвания творец. Истината е, че всички имаме въображение (да, и ти също, не гледай така учудено!) – това не е дарба, която имат само избраните.
Научен факт е, че всички притежаваме въображение – всъщност то е едно от жизнено важните за нас неща, което ни позволява да си представим множество ситуации и сюжети. Вероятно толкова сте свикнали с вашето, че никога не сте се и замисляли, че можете да го впрегнете в творчество!

Сред записаните имаше хора от всякакви професии, така че разговорът беше интересен – всички идвахме от различен работен ден, но сякаш общото беше, че всички бяхме натоварени и дори леко изнервени от проблемите. Една жена ни призна, че се е записала, просто за да провери дали това ще й помогне да се справи със стреса, защото най-добрата й приятелка се кълне, че хобито й, свързано с изкуство, е най-доброто релаксиращо средство. Накрая на курса си тръгна с широка усмивка, държейки голямото си шарено цвете, и каза, че се чувства свежа и ободрена, сякаш не е имало никакви проблеми в офиса! Като бонус си беше намерила и ново хоби.

Защото курсът дава цялата подготовка и самочувствие, от които се нуждаете, за да започнете да правите фигури от тел и хартия вкъщи. Трябват ви само няколко инструмента и материали, които никак не са скъпи или особено специални – можете да ги купите от почти всяка книжарница. Запомнете добре съветите, които ви дава Дани, и ще станете истински майстор!

Накрая на курса един участник каза, че изобщо не му се иска да приключваме. Усмихнахме се до уши, когато чухме това – явно бяхме успели да постигнем атмосферата, която желаехме!

Благодарим на участниците, които ни позволиха да публикуваме процеса и творенията им. Останалите също направиха страхотни неща и обещаха да ни пратят снимки, когато придобият достатъчно увереност, за да ги покажат на света 🙂

Декор с тел и хартия ще има отново на 18 юни от 18.30-19.30ч., а цената е 10 лв. на участник (в които се включват материалите – изработените вещи остават за вас!) Записването е задължително и става на мейл lik@tea.bg и телефони 0888 677 609 или 02/444 77 39 поне един ден предварително. Целият график на студио за творчество АРТЕЛИКА вижте тук: линк или на страницата ГРАФИК

Вашият коментар

Filed under Uncategorized

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s