Курс Трениране на успешни родители

Програмата „Трениране на успешни родители” (Т.У.Р.) е пионер в обученията за родители и съществува вече 50 години, а създателят й д-р Томас Гордън е три пъти номиниран за Нобелова награда за мир.

Програмата е насочена към подобряване взаимоотношенията родители-деца посредством прилагане на умения за общуване и решаване на конфликти.

Уменията, които се усвояват в обучението, ви дават възможност да бъдете по-ефективни и уверени в ролята си на родители, да имате по-спокоен семеен живот и да отгледате деца, които са отговорни и способни, емоционално интелигентни, общуващи с уважение – важни житейски умения, които имат влияние върху техния успех в света.

Ще се научите:
да слушате децата си така, че те да говорят с вас и да се чувстват истински разбрани и приети;
да говорите с децата си честно и по необвинителен начин, когато поведението им създава проблем за вас;
да решавате трайно семейниконфликти и проблеми така, че никой да не се чувства губещ или неразбран;
да се справяте със сблъсъка на ценности;
да отстранявате възникнали спорове в семейството посредством прилагането на подходящи умения за разрешаването им.

Обучението е изцяло практическо– уменията се усвояват по достъпен и интересен начин, посредством комбинация от кратки презентации, практически задачи, ролеви игри, групови дискусии, споделяне на личен опит и задачи за работа в семейството.

Курсът стартира на 30 май 2012 и се провежда в продължение на 8 поредни седмици, всяка сряда от 18.00 до 21.00 ч., в Студио за творчество arteLIKa.

Обучението се води от Силвия Андреева, сертифициран инструктор по програмата „Трениране на успешни родители” на институт GordonTrainingInternational за България.

Програмата е подходяща както за родители на малки деца, така и за родители на деца в училищна и тийнейджърска възраст. Приложима е в семейства от всякакъв етнически и културен произход.

Философията на д-р Гордън и уменията, придобити в обучението, водят до подобрение на отношенията не само с децата и в семейството, но и във всички важни в живота на човек връзки.

Цената на курса е 350 лв, в които са включени учебно помагало за родителите и книгата на д-р Томас Гордън „Трениране на успешни родители”. При двама записани родители, вторият е с 50% отстъпка. Краен срок за записване: 20 май 2012.Курсът ще се проведе при събиране на група от минимум 8 участника. Facebook събитие

За повече информация и записване, можете да се свържете със Силвия Андреева на е-поща: silvia@parentrain.me или телефон: 0878 600 727.

Advertisements

Вашият коментар

Filed under Uncategorized

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s