Последно занятие на курса по керамика

В четвъртото и последно занятие на курса по керамика за начинаещи при Кристина Бакларова от К-арт ателие видяхме нещата си изпечени. Забелязвате ли огромната разлика в цвета? Само си спомнете как изглеждаха при предишното занятие, току-що сътворени!


Това, което ще правим този път, е оцветяване с глазури. Това са особен вид бои за керамика, които са необичайни с това, че цветовете им по време на нанасянето и в крайния вариант се различават значително. Заради това се правят проби на глазурите, които се изпичат преди същинското изпичане, за да придобием представа как биха изглеждали цветовете. След боядисване, съдовете се пекат отново и след това стават напълно функционални.

Глазурите се нуждаят от внимателно отношение и грижа буквално към всяка мазка с четката. Преди нанасянето им също трябва да спазим няколко необходими стъпки, които да ни позволят успешното нанасяне на цветовете.

Съдовете се пекат на огромни температури, при които на практика се разтичат една в друга. Това всъщност означава, че същинското им смесване става при самото изпичане – тоест трябва да бъдем внимателни с дозирането и нанасянето на цветовете.

Това, което предстои, е съдовете да бъдат изпечени още веднъж. След това участниците са поканени да ги вземат в удобно за тях време, а когато ги занесат вкъщи, веднага могат да приготвят безопасно чай в чашите си, да напълнят кутиите си и да използват всички предмети по предназначение. О, разбира се, винаги я има и възможността да подарят някое от изработените си творби на любим човек – какво по-хубаво от нещо, което сме изработили сами, с усърдие и добро настроение?

На 16-ти февруари започва третата група по керамика за начинаещи, от 15 до 16:30ч с цена 80 лв. Курсът е едномесечен, веднъж на седмица, всеки четвъртък, и изисква предварително записване на телефон 0888 677 609 или на lik@tea.bg  За да осигурим комфорт и внимание на участниците, в едно ателие могат да се включат до шестима човека.  А цялата ни програма за вълнуващия месец февруари можете да видите тук.

Advertisements

2 Коментари

Filed under Uncategorized

2 responses to “Последно занятие на курса по керамика

  1. Pingback: Ето как изглеждат готовите предмети от курса по керамика | Издателство "ЛИК"

  2. Pingback: S. took a ceramics class « Meanwhile on the 7th floor

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s