Курс по керамика

Кристина Бакларова от К-арт ателие води при нас курс по керамика за начинаещи. Завършила е  Художествената академия, а също така е дипломиран арт-терапевт, което се усеща безпогрешно и без да го знаеш заради приятната и релаксираща атмосфера по време на ателието.
Тактилните усещания, които ни носи работата с глина, успокояват и зареждат. По време на ателието участниците слушат лека и приятна музика.

Правенето на чаши от глина има направо изнанадващо много тънкости. В ателието можете да създадете всякакви предмети, които след различни обработки стават напълно функционални.

В първата част от общо четири участниците се запознават с материала и правят купички и чаши. Научават се тънкостите на украсата с издълбаване. В следващите занятия ще научим как се прави оцветяването.

Всеки участник работи върху дървена плоскост и използва различни инструменти, включително точилка. „Ръцете са най-съвършения инструмент в керамиката“, споделя по време на курса Кристина Бакларова.
В зависимост от температурата на изпичане, бялоизпичащата глина променя цвета си между бледо розово и чисто бяло.

Местата за курса по керамика са запълнени; обявяваме втора група, която обаче няма да започне на 17.01, както беше първоначално одобрено, поради неотложни ангажименти. Вместо това започва на 24.01. и все още има места за него! Всичко останало е същото: започваме от 15:00ч., занятията са четири – веднъж седмично и цената е 80 лв. за целия курс. За записване: 0888 677 609/lik@tea.bg
Реклами

3 коментара

Filed under Uncategorized

3 responses to “Курс по керамика

  1. Pingback: Трето занятие на курса по керамика | Издателство "ЛИК"

  2. Pingback: Какво ще се случва през февруари | Издателство "ЛИК"

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s